понеділок, 27 лютого 2017 р.

Тиждень точних наук

Підсумки тижня точних наук

Математика – це мова, якою спілкуються всі точні науки, а їх найважливіше завдання – навчити людину мислити.


Тому відповідно до плану методичної роботи та з метою розвитку творчості, логічного мислення, самостійності, зацікавленості учнів до предметів та встановленню міжпредметних зв’язків, у школі був проведений традиційний предметний тиждень з математики, фізики, інформатики та астрономії. Девізом тижня стало гасло: «Жити цікаво, якщо кожен день пізнавати щось нове».
Учнівські стіннівки, випущені спеціально до тижня, вислови відомих людей про математику, а також ребуси, кросворди для учнів кожного класу прикрашали коридори нашої школи. Предметний тиждень в школі охопив усі класи, в ньому брали участь і
першачки, і  старшокласники. Вчителі  підготували  цікаві нестандартні уроки, провели конкурси, вікторини  на яких учні 5-11 класів показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності.

Сьогодні великою популярністю користуються ігри, які є аналогами телевізійних програм, саме тому під час проведення тижня природничих наук  для учнів проводилася гра  «Хто зверху». Завдання були цікавими і пізнавальними, хлопці та дівчата змагалися хто  з них розумніший. Перемогла команда дівчат.
У конкурсі кросвордів І місце вибороли учні 8 класу, ІІ місце - учні 3 класу, ІІІ місце - учні 4 класу, ІV місце - учні 11 класу.
У конкурсі розгадування ребусів переміг учень 4 класу Коблик Ігор.  Під час вікторини у 7 класі "З чого починається геометрія"  найкращі знання показав Шевчук Юрій.
Думаю, що багато хто з учнів змінить свою думку, що математика –  це наука, в якій немає нічого цікавого.  

Немає коментарів:

Дописати коментар