середа, 7 лютого 2018 р.

6 лютого 2018 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».
Ми живемо в епоху інформаційних технологій, які увійшли у життя кожного з нас. Ніхто не заперечуватиме, що тепер Інтернет відіграє важливу роль у житті людей. Просто вражає, скільки часу у нас забирає Інтернет.
 При цьому діти потрапили в Мережу значно раніше за дорослих. У наш час сучасна молодь вільно володіє можливостями Інтернету та мобільними телефонами, а школярі, можливо, не розуміють, як без цього жив світ 20 років тому.
 Розвиток сучасної глобальної мережі Інтернет дав поштовх у розвитку різного виду страхів для дітей та їхніх батьків.
У нашому НВК  був проведений захід «Безпечний Інтернет», з метою  сприяння обізнаності учнів про небезпеки, які існують в всесвітній мережі та шляхи їх подолання. Школярі досліджували  позитивні і негативні наслідки Інтернету, після перегляду відео «Найжахливіший тиждень Петрика» сформулювали та засвоїли правила безпечної роботи в Інтернеті.




Діти з цікавістю і захопленням виконували вправи «Хто я?», «Відтвори емоцію смайлика». Павлів Іринка і Кнейчук Вікторія підготували веселі історії про комп’ютерну залежність. У віршованій формі учні 5 класу повторили правила безпечного Інтернету.
Наше життя вирує все швидше та швидше. Інтернет уже зараз став невід’ємною його частиною. Та давайте зупинимось на мить і замислимось, чи дійсно ми хочемо провести усе життя у віртуальному світі? Бачити аватарки – замість живих облич, смайлики – замість живих посмішок. Але пам’ятаймо, що Інтернет – це лише інструмент, яким ми користуємось, щоб отримати відповіді на свої питання. Давайте будемо користуватись ним із розумом! 

Немає коментарів:

Дописати коментар